“Mosul” a fost toata viata prietenul calatoriilor si al … tinerilor. Ca unul care l-am cunoscut mai ales in partea a doua a vietii lui, pot spune ca nu l-am vazut imbatranind niciodata. A fost ager la minte si tanar la inima pana in ziua in care … s-a “mutat” dincolo de zare.

Stia sa se apropie de tineri cu o inima ca a lor si cu … multa intelegere. Se spune ca cine vrea sa-i inteleaga pe cei tineri trebuie sa stie sa-i asculte cu amandoua urechile si … cu inima. Iata un exemplu din viata lui Simion Cure.

Avea tare multa ironie pentru “holteii” batrani care nu gaseau, in puzderia de fete din tara, una care sa le fie sotie. Ii cam lua peste picior si-i cam impingea de la spate. Asta nu insemna ca nu le era prieten. Dimpotriva!

Un astfel de “holtei” a venit intr-o zi bucuros la “mosu” cu mesajul:

– “Tata Cure, ma insor!”

Credea ca-i face mosului o bucurie si ca a scapat de glumele spuse pe seama lui. Simion Cure l-a privit o clipa uimit, a macinat ceva in mintea lui pusa mereu pe sotii, si i-a raspuns:

– Ma, tu nu esti intreg …”

Surprins, intristat dintr-o data si putin jignit de replica “mosului”, tanarul a mormait:

– “Ce vreti sa spuneti, frate Cure ? Pana mai ieri ma impingeati de la spate … si acum ? Ma faceti nebun …”
Zambind cu toata fata, mosul a spus:

– “Ma, tu nu intelegi? Eu ma mir de tine ca, in sfarsit, ai inteles ca nu esti intreg. Numai cine isi intelege aceasta realitate isi cauta cealalta … jumatate. Numai un baiat care stie ca-i lipseste ceva, ca nu este intreg asa cum este, se uita dupa o sotie. Ma bucur ca ti-a venit si tie mintea la loc si o iei pe calea tuturor barbatilor.”