Stau după miezul nopţii să pătrund în miezul unorprobleme cu adevărat miezoase. METAFORA „ECHIPEI” DE GÂŞTE (din cursul „Abilităţi manageriale în lucrul cu oamenii”)

Gâştele zboară în stoluri în formă de V. Când fiecare gâscă dă din aripi, ea crează un curent ascendent ce susţine gâsca din spatele ei. Astfel stolul înaintează cu 71% mai repede decât dacă fiecare gâscă ar zbura singură. Când o gâscă iese accidental din formaţie, ea simte imediat rezistenţa curentului de aer şi de aceea revine imediat în stol.

Când gâsca din fruntea stolului oboseşte, ea nebeneficiind deloc de curentul ascendent, se retrage în mijlocul formaţiei pentru a se odihni şi o altă gâscă îi ia locul din faţă. Gâştele din stol găgăie pentru a o încuraja pe cea din faţă să menţină viteza.

Când o gâscă se îmbolnăveşte sau este rănită, două gâşte din stol ies din formaţie şi zboară în jos după ea pentru a o ajuta şi proteja. Ele rămân cu gâsca bolnavă până când aceasta îşi revine sau moare şi îşi continuă apoi drumul cu un alt stol.

MORALA: Dacă omul ar avea minte măcar cât o gâscă, ar învăţa câte ceva din obiceiurile lor.