O veste care a făcut ocolul lumii, nu pentru valoarea ei, ci pentru că, aşa cum spun francezii, „Je ne sais quoi“ (Nu ştiu de ce), ştirea fascinează şi şochează deopotrivă. Nimeni nu ştie de ce. Poate pentru că cei doi au fost… fraţi.

Unele lucruri sunt întotdeauna mai frumoase pentru că se întâmplă între fraţi.

Doi fraţi din Israel au murit de inimă la numai câteva minute unul de celălalt. Doi fraţi s‑au prăbuşit răpuşi de atac de cord în timp ce lucrau în livada de măslini din satul arab Jadeidi‑Makr din nordul Galieii. Personalul medical sosit la faţa locului l‑au găsit pe unul dintre cei doi fraţi căzut la marginea drumului care ducea la grădina de măslini şi l‑au transportat la spitalul Nahariva, unde a murit la puţin timp după internare.

Celălalt frate a fost găsit mort printre măslini, după câte se pare, tot din cauza unui atac de cord. Din cercetările iniţiale, poliţia a constatat că cei doi fraţi, Kamal şi Annuar Hamado, săpau pământul când Annuar, în vârstă de 60 de ani s‑a simţit rău şi a căzut la pământ. Kamal, care era cu el, a fugit spre şoseaua 85 care duce la Acra ca să ceară ajutor. Pe drum s‑a prăbuşit şi el.

Poliţia exclude orice formă de intervenţie dinafară în moartea celor doi.