Alte subiecte curioase ale fratelui Richard: „Exista lucruri pe care nu le poate face Dumnezeu?”

Intre cele mentionate de Biblie este si unul nebagat in seama: „Dumnezeu nu mai poate de bucurie in mijlocul copiilor Sai”. Sa traim asa ca sa facem bucurie Domnului nostru. Exista astfel de copii ai Domnului. Exemplele noastre ar trebui sa fie cei care si-au consacrat viata scopurilor lui Dumnezeu. Scriptura ne spune ca Dumnezeu cauta astfel de oameni, a caror inima sa fie intreaga a Lui („Caci Domnul isii intinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este intreaga a Lui” – 2 Cronici 16:9)î

Cand l-am auzit vorbind despre acest subiect, fara sa vreau, mintea mi-a zburat la o alta intamplare, in care „ceea ce nu poate face Dumnezeu” a aparut intr-o cu totul alta imprejurare:

Vrand sa vada daca elevii au inteles lectia despre atotputernicia lui Dumnezeu, invatatoarea intreba: „Ce parere aveti: exista ceva ce nu poate face Dumnezeu?”

Peste clasa se asternu o tacere deplina. De abia dupa cateva minute, unul ridica in sfarsit mana sus. Crezand ca lectia ei n-a fost destul de clara, invatatoarea ofta, dar totusi il ruga resemnata pe cel cu mana ridicata sa spuna ce are de spus: „Spune draga, ce nu poate face Dumnezeu?”

„Dumnezeu nu le poate face tuturor pe plac.”